Orosháza baromfiipara és története

MEGOSZTÁS

Facebook
Email
Telegram
Twitter
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn
Skype
Reddit
Nyomtatás

A HÓNAP ÉRTÉKE

Orosházi libamáj,
orosházi kacsamáj
A 140 évvel ezelőtt elindított baromfi-feldolgozás az Orosháza és környéki parasztgazdaságok számára hírnevet szerzett a szomszédos országok piacain jó minőségével.

Orosháza és környékén a paraszti gazdaságokban felnevelt baromfi jelentős mennyisége 140 évvel ezelőtt lehetővé tette a baromfi-feldolgozó üzemek létrehozását. 1880-ban Steinberger alapította az első üzemet, amit Bartolo Michele Bernardinelli továbbfejlesztett.

A baromfi-feldolgozás töretlenül fejlődött a huszadik század elejétől, az 1970-es évektől a libanevelés is előtérbe került. A feldolgozás mellett 1966-tól a konzervüzemben gyártottak hőkezeléssel libamájkonzervet, 1978-tól számos más terméket.

Napjainkban az ORSI termékek sok színű skálát jelölnek. A 140 évvel ezelőtt elindított baromfi-feldolgozás az Orosháza és környéki parasztgazdaságok számára hírnevet szerzett a szomszédos országok piacain jó minőségével. A jelenlegi feldolgozás a múltban elért eredményekre alapozva biztosíthatja az orosháziak munkájának elismerését.