Orosházi kolbász

MEGOSZTÁS

Facebook
Email
Telegram
Twitter
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn
Skype
Reddit
Nyomtatás

A HÓNAP ÉRTÉKE

Orosházi libamáj,
orosházi kacsamáj
Az „Orosházi kolbászt” az őrölt fekete bors használata és egyedi elkészítési módja különbözteti meg a megyénkben elterjedt és országosan ismert kolbászoktól.

A Békés megyében (elsősorban Gyula és Békéscsaba környékén) elterjedt és országosan ismert kolbásztól az „orosházi kolbászt” az őrölt fekete bors használata és egyedi elkészítési módja különbözteti meg.

A települési értéktárba történő felvételét az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület javasolta az elsők közt. A csapatot hagyományokat tisztelő, ápoló és továbbadó orosháziak alkotják, akik zászlajukra tűzték a helyi disznótoros, kolbász- és egyéb gasztronómiai hagyományok megőrzését, az orosházi termékek népszerűsítését. Térségi és országos gasztronómiai rendezvényeken, illetve határainkon túl is képviselik az orosházi kotbászkészítés hagyományát, a részvételhez sok-sok szakmai siker is társul.

Céljuk, hogy az orosházi kolbász szélesebb körben történő megismertetésével hozzájáruljanak városunk hírnevének erősítéséhez.