Orosházi Pipitér kézműves tehénsajt

MEGOSZTÁS

Facebook
Email
Telegram
Twitter
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn
Skype
Reddit
Nyomtatás

A HÓNAP ÉRTÉKE

Orosházi libamáj,
orosházi kacsamáj
Az Alföldön leginkább gomolya típusú sajtot készítettek őseink. Ezeket a hagyományokat igyekszik feleleveníteni Orosházán a Pipitér sajtműhely.

Orosházán – mint eredendően mezőgazdasággal foglalkozó település – évszázados hagyományai vannak a szarvasmarha tartásának, valamint a tehéntej feldolgozásának. Az Alföldön leginkább gomolya típusú sajtot készítettek őseink. Ezeket a hagyományokat igyekszik feleleveníteni Orosházán a Pipitér sajtműhely, mely házi készítésű tejtermékek széles választékát kínálja.

A kézműves sajtjaik és tejtermékeik előállítása az eredeti technológiáknak megfelelően történik. Termékeik között vannak oltós, savas, valamint vegyes alvasztással készülő sajtok, melyek semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak, és természetes füstön, bükkfán füstölik azokat.

A technológia fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. A paletta az idők folyamán egyre bővült: a sajtok mellett készítenek tejfölt, túrót, valamint nagyon közkedveltek joghurtjaik is.